Sporten of bootcamp op de juiste manier, zonder het krijgen van blessures is heerlijk. Zelf ben ik iemand die gemotiveerd moet worden om te gaan sporten. Ik heb 15 jaar gevoetbald en dat vond ik heerlijk. Ik had alleen nooit geen zin om te gaan. Ken je dat? In een team motiveer je elkaar. Nu zonder teamsport heb ik iemand nodig om mij te motiveren. En die heb ik gevonden. Ik heb Nana in mijn team!

bootcamp

Nana is personal trainer en fitness trainer bij Fitness Academy Amsterdam en één van de docenten die mee gaat met de retraite. In dit artikel lees je mijn eerste ervaring met Nana als personal trainer ,terwijl ik een bootcamp in het Vondelpark te Amsterdam heb gedaan.

Buiten sporten

Tijdens ons volgende event gaan we in een authentieke boerderij midden in de weilanden zitten. Voor mij niet volledig onbekend gebied. Ik ben opgegroeid in een stadje met een dorps karakter. Dat stadje heeft aan de buitenranden kassen staan, weilanden, fruit en bloemenkwekers. Ik word direct heel erg vrolijk van de vele schapen die rondom de boerderij nieuwsgierig staan te loeren naar de bezoekers op het erf.

We gaan tijdens de retraite niet in de weilanden sporten, maar uiteraard neemt Nana je wel mee voor een wandeling in de buitenlucht. Mocht het weer nou echt verschrikkelijk slecht zijn, dan heeft onze accommodatie nog een hele leuke verrassing om binnen te sporten. Maar, dan moet het echt wel heel slecht weer zijn. Doorgewinterde Nana De Vries Berg, geeft al jaren onder andere bootcamps in het Vondelpark in Amsterdam. Ik heb er zelf ook eens eentje meegedaan. Ik sport niet veel en zeker niet op deze intensiteit, ik was dus een beetje bang. Ja, ik ben een angsthaasje.

bootcamp

Bootcamp met Nana

Ik heb al 20 minuten gefietst naar het Vondelpark voordat mijn bootcamp start, dat is alvast een mooie warming up. Ik begin met op een muurtje te stappen,  eerst met het ene been voor en dan met het andere. Dit muurtje is best hoog, net boven kniehoogte.

Vanuit mijn rechterbeen begin ik met op dit muurtje te stappen en dat tien keer te doen. Daarna sprint ik een stukje heen en weer en keer ik weer terug om dezelfde oefening te doen, maar dan vanuit mijn linkerbeen. Na dit nog eens tien keer gedaan te hebben, moet ik weer een stukje verder sprinten. Deze oefening herhalen we drie keer, maar dan steeds iets minder lang.

Inmiddels was ik behoorlijk buiten adem. Maar daar houd Nana rekening mee. Ik sport niet heel regelmatig en ik wil graag nog kunnen lopen de rest van de week. Daar was het programma op afgestemd. Het is een intervaltraining waarbij tussendoor 30 seconden rust gehouden werd

Blijf ademhalen

“Zo kun je op de juiste manier in- en uitademen. In via de neus en uit via de mond”, aldus Nana. Toch lastig hoor, als je hijgend op adem probeert te komen haha. “Op die manier breng je jouw hartslag sneller omlaag en ben je hersteld om weer het volgende stukje van de training te doen. Vaker oefenen, dan komt het wel goed”.

Nana heeft overduidelijk veel plezier in haar werk. Dat blijft leuk om te zien. Ik vind het ook fijn dat iemand mij continue blijft motiveren, omdat het soms best zwaar is. Nana had een circuit uitgezet met diverse onderdelen, waaronder touwtje springen, buikspieroefeningen en oefeningen waarbij ik burpies mocht gaan doen.

Buikspierkwartier

Tijdens het buikspier kwartier kwamen we in een flow terecht. Echt heel erg lekker. Goede en sterke buikspieren geven ondersteuning aan je lagere rugspieren. Daarvoor is het dus belangrijk je buikspieren te trainen.

Tijdens dit kwartier is er focus op de buik. Nana traint mij de lange, rechte, dwarse en schuine buikspieren. Ik doe sit up’s, rechte en schuine plank, de Russian twist en nog veel meer. Het uur is omgevlogen en ik voel me vol van energie! Nana zorgt ervoor dat iedere workout geschikt is voor jou en voor ieder niveau. Iedereen kan dus meedoen. Lekker om zo de dag te beginnen.

Die energie willen we jou ook laten voelen als je tijdens de retraite mee doet aan de workshops die Nana gaat geven. Boek nu je plekje in de winter retraite!

 

bootcamp