Wat bijzonder om deze week te mogen starten met sneeuw. Het winterseizoen is nu toch wel echt begonnen. Ik ben persoonlijk niet de allergrootste fan van de winter. Ik heb het snel koud, waardoor ik toch liever de warmte op zoek. Daarnaast vind ik de donkere maanden soms wat deprimerend, ik heb last van drempels om de deur uit te gaan en dan heb ik het niet over de drempels die bij de voordeur liggen. Ik merk dat sinds ik vanuit huis werk ik de winter eigenlijk best leuk vind en geen last meer heb van deze deprimerende gevoelens. Jee! 

voeding

Vind jouw drempels

Ik begrijp nu beter dat het voor mij een flinke drempel was om iedere ochtend de deur uit te moeten, het megadrukke verkeer van Amsterdam te moeten trotseren om daarna helemaal energiek achter een computer te moeten gaan zitten. Dat voelt als een soort anticlimax. Veel liever zou ik zoals Nana of Tuire de dag fysieker willen beginnen, maar dat gaat niet met een kantoorbaan. Iedere dag een kleine heuvel overwinnen, wordt op den duur een berg en gaat je opbreken.

Nu in vanuit huis werk, start ik de dag heel anders. Ik begin met rustig ontbijten, ik kijk ondertussen een korte serie op Netflix en kruip achter mijn laptop aan de keukentafel. Ondertussen wandelen mijn kater Sticky en poes Ayla regelmatig even over het toetsenbord om ‘het vrouwtje’ af te leiden en aandacht te vragen.

Yin Yoga

Vlak voor de middag doe ik yin yoga. Tuire heeft me aangestoken hiermee. Voordat ik Tuire leerde kennen had ik nog nooit yin yoga gedaan. Ik dacht namelijk dat het voor luie mensen was of voor mensen die blessures hebben. Nou ja, die blessures heb ik ook, dus ergens had ik dit al eerder kunnen doen. Ik deed juist altijd meer yang yoga. Hot yoga deed ik samen met Nana.

Nu ik yin yoga heb ontdekt ben ik verslaafd. Wauw! Maar wat is het moeilijk!! Ik met mijn stramme lijf, met overal veel te korte spieren heb het af en toe best zwaar. Ik merk sinds ik dit doe dat de pijn in mijn heupen veel minder is en soms is het gewoon zelfs weg. Als ik het dan een paar dagen oversla, dan heb ik meer last van mijn heupen. Ik ben dus positief verrast!

Sta open voor verandering

Als ik iedere dag maar was door blijven ploeteren in mijn oude ritme, dan had ik dit nooit ontdekt. Fijn is het als je soms inspirerende mensen tegenkomt die kleine stukjes in je leven kunnen veranderen die uiteindelijk een groot effect hebben!

Wat ik je graag wil meegeven is dat het belangrijk is om inzicht te krijgen waarom bepaalde dingen je makkelijk en andere je moeilijker afgaan en welk effect dat op je humeur heeft. Ik begrijp nu dat de winter eigenlijk een hele mooie periode is, alleen dat het een extra moeilijke periode in het jaar is als je iets doet wat niet zo goed bij je past. De andere seizoenen zijn toch iets makkelijker.

Wil je ook nieuwe dingen uitproberen en kijken of jij nieuwe inzichten kunt krijgen, dan raad ik je aan om mee te gaan met onze winterretraite.

 

WAAR LOOP JIJ IN DE WINTER TEGENAAN, WAAR JE IN DE ANDERE SEIZOENEN GEEN LAST VAN HEBT?

drempels